Ganesh Mantra

Aum Rang Raviyaje Namah

Hallo zonnegroeter,

ik heb op verzoek de mantra’s 5 x gereciteerd, zodat je hierop de zonnegroet kan beoefenen. Het kan zijn dat je het tempo te snel vindt, dan kun je de mantra’s opzoeken in het lesmateriaal van april. Succes en geniet ervan.

Suryanamaskara – de zonnegroet

In Konark aan de oostkust van India staat de Surya tempel. Deze is gebouwd rond 1260 in de tijd van de Gangadynastie. De architect heeft een afbeelding willen maken van de kosmische wagen van Surya, de zonnegod. Twaalf wielen zijn aan weerskanten van de trappen van de tempel gebeeldhouwd. De twaalf maanden waar de zon doorheen rijdt.

De toren, die 70 meter hoog had moeten worden, stortte voortijdig in, de architect wilde hoger bouwen dan zijn vakkennis toestond. Een voorbeeld van de zon die gezien kan worden als het symbool van het derde chakra – het ego.

 

Tag-alert Gomukhasana

Wanneer je meer inhoud wilt geven aan je koeiekophouding, zoek dan de tag gomukhasana. Hier kun je lezen wat de koe in de Indiase cultuur betekent. De koe heeft een zacht karakter en dat accent is voelbaar in de houding.

 

 

Ademoefening die ondersteunt kan worden met audio

Een ademoefening kan ondersteunt worden met een visualisatie. Ontspan/mediteer eens met een visualisatie van de zee terwijl je in en uitademt. Wanneer de inademing opkomt visualiseer dan het opkomen van de golven naar het strand. De golf rolt over het zand terwijl je inademt. Dan trekt de zee zich weer terug, wanneer je uitademt, voel hoe je loslaat wanneer je meebeweegt richting de zee……

https://www.youtube.com/watch?v=f77SKdyn-1Y