Module 1 Begin

Hierbij gaan we kennismaken met een aantal houdingen en de adem. Oefen dit ook thuis. Wanneer je de ontspanning wat aan de korte kant vindt voel je dan vrij om even te blijven liggen.

Succes

https://vimeo.com/510397210

Module 7 Samavritti Pranayama en Asvini Mudra

In deze module gaan we richting de meer ervaren yogales, omdat we specifieke ademtechnieken gaan combineren met de asana’s (houdingen). We beginnen met de Paripurna Pranayama (volledige adem), we gebruiken bij een aantal asana’s de Ujjayi Pranayama en aan het einde doen we de Samavritti Pranayama gecombineerd met de Asvini Mudra.

De opbouw van deze les is als volgt: we reizen met de asana’s omhoog vanaf het eerste chakra (Muladhara) naar Svadisthana (2e chakra), Maripurna (3de chakra), Anahata (4de chakra), Vissudhi (5e chakra), Ajna (6e chakra) en eindigend bij Sahasrara (7e chakra). De asana’s die we doen horen bij het Chakra of leggen een accent die bij het Chakra hoort.

Oefen met plezier en met beleid.

Namasté Tatjana

https://vimeo.com/584814127

Yoga Module 7 Pranayama en mudra

Yogales juli 2019

Als je het goed bekijkt zitten we een groot gedeelte van de dag. Daarbij zijn we langdurig aan het kijken op een scherm, mobiel en televisie. De nek wordt hierdoor te eenzijdig belast en dat kan je gaan voelen naar de schouders toe en op andere delen in het lichaam. Deze maand dus meer aandacht voor de nek. Zodat we kunnen ervaren hoe prettig het kan aanvoelen oefeningen te doen met een nek die soepel mee beweegt.

yogales juni Bewustzijn

Op verzoek van jullie alsnog de les die we deze maand gedaan hebben. We hebben ons eerst gericht op de beleving binnen in het lichaam. Daarna zijn we de aandacht naar buiten gaan richten, door middel van het zicht, het gehoor en de reuk. Ik heb ook uitgelegd hoe dit vanuit de chakraleer wordt gezien.

yogales juni 2018